Kril Georgiev nga Bullgaria fitues i Turneut Ndërkombëtar të shahut “ADEM JASHARI 2017”
05.03.2017 | 22:08
Organizuar nga Federata e shahut e Kosoves për herë të parë si garë ndërkombëtarë në bashkepunim me Këshillin Organizues të Epopesë së UÇK-së është mbajt Turneu nderkombëtar i shahut “KUPA ADEM JASHARI 2017” .
Ky turne u mbajt Hotel Internacional në Prishtinë.
NPos shahistëve të Kosovës në këtë turne morën pjesë  shahistë nga mërgata, Maqedonia, Bullgaria, Sanxhaku, Shqiperia, Presheva dhe Bujanoci. Para fillimit të këtij turneu të pranishmit I përshëndetën, Hajriz Koci, anëtar I këshillit organzues të Epopesë së UÇK-së dhe drejtor për sport në Komunën e Skenderajt si dhe Nystret Avdiu, kryetar I Federatës së Shahut të Kosovës.
Garat u zhvilluan me 9 xhiro 15min+5 sec me sistem zvicëran sipas rregullave te FIDE per shahun rapid. Pjesemarres ishin 158 shahuste. Ky turne nga sivjet ka hyre ne kalendarin zyrtar te garave te Federates Boterore te Shahut dhe do te rejtingohet me rejting ndërkombëtar. Pas garave të zhvilluara siç edhe është pritur, fitues i Kupës Adem Jashari 2017, doli Kryemjeshtri nga Bullgaria, Kiril Gorgiev me 8,5 pikë me vetëm një remi.
Nga shahistët shqiptar më I dalluari ishte shahisti nga Shqipëria, Llambi Pasko që me 7 pikë u klasifikua në pozitën e tretë sa pati edhe shahisti nga Maqedonia, Dejan Stojanovski, por me Buhollc më të mirë,
Nga shahsitët e Kosovës më i dalluari ishte, kampioni aktual i Kosovës, Mjeshtri i FIDE-së, Nderim Saraçi që me 7 pikë doli i teti. 
Më të dalluarit u shpërblyen me të holla, kupa, medalje dhe diploma. Fituesi i këti turneu fitoi 400 euro, kurse fondi shpërblyes i këtij turneu ishte 1920 euro. Gjyqtarë:Ivan Kocovski dhe Burhan Misini, kryesorë, Besnik Berisha, Osman Musa dhe Fatmir Gërguri.
 
 
 
 
 

Renditja

 Titulli

 

 

 

 

 

 

 

 

 


FEDERATA

PIKëT

1

GM

Georgiev Kiril

BUL

2

IM

Stojanovski Dejan

MKD

7

3

 

PaskoLlambi

SHQIPERI

7

4

FM

Nikolovski Nikola

MKD

7

5

IM

KukovVelislav

BUL

7

6

 

DanovLyubomir

BUL

7

7

FM

Suljovic Sulejman

SRB

7

8

FM

Saraci Nderim

KOS

7

9

FM

KralevskiAleksander

MKD

7

10

FM

MakolliPerparim

KOS

7

11

 

Stojanov Jovan

MKD

12

FM

Ashiku Franc

SHQIPERI

13

 

Ajvazi Ramadan

KOS

14

 

Smailovic Ramiz

SRB

15

GM

BogdanovskiVlatko

MKD

6

16

 

UruciBesim

KOS

6

17

FM

DinevDejan

MKD

6

18

 

MaxhuniArmend

KOS

6

19

GM

DrenchevPetar

BUL

6

20

FM

JashariArdian

KOS

6

21

 

HoxhaAbdyl

KOS

6

22

 

ZenuniBashkim

KOS

6

23

 

ZhdrellaFerit

KOS

6

24

 

HaxhimehmetiVahedin

KOS

6

25

 

CaraniBlerim

KOS

6

26

 

DrpljaninElmaz

MKD

6

27

IM

Kiroski Toni

MKD

6

28

 

AsllaniMuhamet

KOS

6

29

 

ZekirjaLlapashtica

KOS

6

30

 

MehajDriton

KOS

6

31

 

Sadiki Nedzmedin

MKD

6

32

 

UruciEndrit

KOS

6

33

 

HoxhaFaruk

KOS

34

 

StojanovPtolomejPetar

MKD

35

 

Vrella Luan

KOS

36

 

SemsovicAlija

SRB

37

 

Kasumi Gezim

KOS

38

IM

SadikuBedri

KOS

39

 

BellanicaAfrim

KOS

40

 

SaitiEldit

KOS

41

 

HaliliSabri

KOS

42

 

OsmaniFaredin

MKD

43

 

VeleshnjaAjet

ALB

44

 

AjvaziLaberion

KOS

45

 

QorrolliFehim

KOS

5

46

 

TelegrafiAdi

SHQIPERI

5

47

 

MahmutiAjet

KOS

5

48

 

IkicAlija

SRB

5

49

 

Mehmeti Shqipdon

KOS

5

50

 

Koka Osman

KOS

5

51

 

StosevskiIlija

MKD

5

52

 

SopjaniEnver

KOS

5

53

 

ShemshijiAgim

MKD

5

54

 

Masha Rexhep

SHQIPERI

5

55

 

DzaferovicDzafer

SRB

5

56

 

HyseniHysen

KOS

5

57

 

SuhogerllaXhevat

KOS

5

58

 

Saraci Osman

KOS

5

59

 

ZenuniHysen

KOS

5

60

 

SahitiJahjush

KOS

5

61

 

QorriFatmir

KOS

5

62

 

AlicHusein

SRB

5

 

 

SejdiuFeriz

KOS

5

64

 

NikoloskiKire

MKD

5

65

 

HaliliRefik

KOS

5

66

 

LikaFisnik

KOS

5

67

 

CerkiniJeton

KOS

5

68

 

FetiuQamil

KOS

69

 

VeleshnjaZino

SHQIPERI

70

 

Georgieva Emilia

BUL

71

 

KlisuricaJashar

KOS

72

 

Bislimi Mentor

KOS

73

 

BimbashiHamze

KOS

74

 

Zenuni Hasan

KOS

75

 

ShakiriZejnulla

MKD

76

 

BashotaEkrem

KOS

77

 

TopalliIsmet

KOS

78

 

KrasniqiAvni

KOS

79

 

PirrakuMergim

KOS

80

 

BerishaSkender

KOS

81

 

XhakajShehat

KOS

82

 

DishaBeshim

SHQIPERI

83

 

HoxhaAgim

SHQIPERI

84

 

Ahmedi Ismail

MKD

85

 

Saraci Liman

KOS

86

 

ZimberiFatmir

MKD

87

 

QerimiQerim

KOS

88

 

Shala Shemsi

KOS

89

 

DodaHevzi

KOS

90

 

Demiri Ramiz

KOS

4

91

 

MatoshiFadil

KOS

4

92

 

AlitiRrahman

KOS

4

93

 

HaliliSelami

KOS

4

94

 

Rama Bajram

KOS

4

95

 

SmailiSadik

KOS

4

96

 

SerifovicFaruk

SRB

4

97

 

Zeka Isa

KOS

4

98

 

BytyqiGzim

KOS

4

99

 

Rama Hetem

SRB

4

100

 

HaxholliAsim

KOS

4

101

 

DeliuJakup

KOS

4

102

 

Zeneli Mentor

KOS

4

103

 

GashiShyqri

KOS

4

104

 

RashicaAfrim

KOS

4

105

 

SelimiShaip

KOS

4

106

 

Selmani Luan

KOS

4

107

 

RexhepiQamil

KOS

4

108

 

Mukaetov Zoran

MKD

109

 

MarkajGege

KOS

110

 

ShatriFaik

KOS

111

 

Bujupi Albert

KOS

112

 

HajraHajredin

KOS

113

 

Ajrula Adnan

MKD

114

 

AliuRuzhdi

KOS

115

 

AlidemaIsmet

KOS

116

 

DamceskiMarjan

MKD

117

 

IstoguHetem

KOS

118

 

ZatriqiDriton

KOS

119

 

HyseniNuridin

KOS

120

 

HackovicSalih

SRB

121

 

LalinovciGani

KOS

122

 

Elshani And

KOS

123

 

GashiIsak

KOS

124

 

AbaziFaton

KOS

3

125

 

BlakajMuhamet

KOS

3

126

 

KelmendiArsim

KOS

3

127

 

VrellaHysen

KOS

3

128

 

ProkshajImer

KOS

3

129

 

ZharkuEsat

KOS

3

130

 

BytyqiArben

KOS

3

131

 

MatoshiKadri

KOS

3

132

 

SejdiuHysni

KOS

3

133

 

UkaSokol

KOS

3

134

 

Deda Dede

KOS

3

135

 

DiljiEmell

KOS

3

136

 

HulajIbish

KOS

3

137

 

Krasniqi Alban

KOS

3

138

 

SaraciKorab

KOS

139

 

AhmediNexhmedin

KOS

140

 

MulajBlerim

KOS

141

 

KollqakuMexhit

KOS

142

 

ElshaniSheremet

KOS

143

 

ZenuniSabri

MKD

2

144

IM

Pancevski Filip

MKD

2

145

 

RexhepiKadri

KOS

2

146

 

Haxholli Ibrahim

KOS

2

147

 

Zenuni Salim

MKD

2

148

 

BuzharovskiVlatko

MKD

2

149

 

SinaniRame

KOS

2

150

 

Lushtaku Uke

KOS

2

151

 

Dzudzevic Salem

SRB

2

152

 

MuratiRamush

KOS

2

153

 

Uruci Valentin

KOS

2

154

 

SutajSali

KOS

155

 

Ahmeti Murat

KOS

156

 

BerishaBesim

KOS

1

157

 

Asllani Ibrahim

KOS

½

158

 

MaqkavciRizah

KOS

½

Pts

48

IkicAlija

5

51

Stosevski Ilija

5

73

Bimbashi Hamze

103

Gashi Shyqri

4

105

Selimi Shaip

4

108

Mukaetov Zoran

151

Dzudzevic Salem

2

158

MaqkavciRizah

½

age group U18

 

 

 

 

 

Rank

Name

Pts

28

AsllaniMuhamet

6

32

UruciEndrit

6

34

StojanovPtolomejPetar

44

AjvaziLaberion

49

Mehmeti Shqipdon

5

69

VeleshnjaZino

122

Elshani And

137

Krasniqi Alban

3

rating between 0 and 2150

 

 

 

 

 

Rank

Name

Pts

13

Ajvazi Ramadan

18

MaxhuniArmend

6

21

HoxhaAbdyl

6

22

ZenuniBashkim

6

23

ZhdrellaFerit

6

24

HaxhimehmetiVahedin

6

25

CaraniBlerim

6

26

DrpljaninElmaz

6

 

 

 

rating between 0 and 1950

 

 

 

 

 

Rank

Name

Pts

18

MaxhuniArmend

6

22

ZenuniBashkim

6

29

ZekirjaLlapashtica

6

33

HoxhaFaruk

34

StojanovPtolomejPetar

37

Kasumi Gezim

46

TelegrafiAdi

5

49

Mehmeti Shqipdon

5

Gani KOSUMI


 

  
 
Email to send to: *
Your name: *
Your E-mail: *